Coba haratis Buku demo

Faktor 6 Top Anu Kedah Pertimbangkeun Nalika Ngatur Konpérénsi Virtual atanapi Hybrid Berkelanjutan

Konperénsi Virtual sareng kelestarian

Ku timbulna prihatin pikeun pemanasan global, masuk akal nalika ngayakeun konperénsi maya atanapi hibrida anjeun badé ngamajukeun salaku sustainable sareng ramah iklim. Nyiptakeun konperénsi berkelanjutan peryogi seueur waktos sareng organisasi, tapi pantes usaha pikeun ngirangan pangaruh anu aya dina industri kajadian dina parobihan iklim.

Kelestarian henteu teras-terasan ngeunaan dampak lingkungan sareng tiasa ogé hartosna yén kajadian anjeun tiasa ngajaga parobahan ékonomi, sosial, sareng politik.

Salaku panata acara, anjeun panginten kedah nyisihkeun waktos pikeun sumber produk sustainable, nyiptakeun tujuan anu sustainable, sareng nempatkeun prakték anu pangsaéna pikeun ngahontal tujuan ieu. Ieu tiasa meryogikeun sababaraha negosiasi nalika ngeunaan harga, alur kerja sareng prosés, kemitraan, sareng persiapan.

Upami anjeun hoyong ngarobah acara anjeun janten acara anu berkelanjutan, maka anjeun dina tempat anu leres. Naha anjeun hosting acara virtual, acara hibrid, atanapi acara sacara langsung, anjeun tiasa nyandak sababaraha léngkah pikeun ngirangan pangaruh lingkungan sareng ningkatkeun kelestarian acara.

Kelestarian sareng Hosting Konférénsi Virtual atanapi Hybrid

Sateuacan urang teuleum, penting pisan pikeun mikawanoh yén jinis kajadian anu anjeun laksanakeun bakal nangtoskeun tingkat kelestarian anu anjeun tiasa ngahontal. Upami anjeun hoyong pencét tujuan kelestarian anu tangtu, anjeun kedah sacara obyéktif ningali jumlah kajadian anu anjeun ngayakeun sareng sabaraha tina kajadian éta bakal dijalankeun online.

Upami anjeun ngarencanakeun gaduh 20 konferensi di-jalma dina sataun, anjeun bakal otomatis ngepakkeun tagihan anu tinggi ngalawan pangaruh iklim. Ngalihkeun sababaraha kajadian kana format kajadian virtual tiasa ningkatkeun tingkat pangaruh lingkungan. Konperénsi maya ogé nyayogikeun langkung seueur kasempetan pikeun keberlangsungan upami anjeun prihatin ngahontal pemirsa anu leres. Nanging, sababaraha kajadian mekar langkung saé dina pormat langsung, janten anjeun kedah nimbangkeun kasaimbangan.

Nalika netepkeun 'tujuan héjo' anjeun, pastikeun tetep aya pertimbangan ieu. Upami anjeun hoyong nétral karbon, salaku conto, maka éta tiasa ningkatkeun kasempetan anjeun ngahontal tujuan éta ku mindahkeun sababaraha kajadian anjeun, atanapi aspek kajadian, kana format digital. Jantenkeun pangsi éta langkung awal pikeun pencét tujuan nétral karbon anjeun, teras anggo waktos éta pikeun ngawangun nétral karbon bahkan nalika anjeun nambihan kajadian pribadi sareng hibrida kana jadwal.

Ku mindahkeun jinis acara ka sadayana online atanapi sabagian online, anjeun bakal parantos mendakan yén pangaruh lingkungan anjeun parantos ngirangan. Kalayan acara virtual atanapi pilihan ngahadiran acara hibrid sacara online, anjeun panginten mendakan yén kirang langkung anu ngalayang dina acara éta. Ieu sacara drastis ngirangan jumlah karbon dina hawa, ngirangan tapak suku karbon anu teu kaétang acara anjeun.

Pangaruh Lingkungan Konperénsi sareng Peristiwa Di-Jalma

Pangaruh lingkungan tina acara anjeun bakal gumantung kana lokasi sareng ukuran acara. Nanging, pikeun kaseueuran, sadaya kajadian di jalma sacara négatip mangaruhan lingkungan dina sababaraha cara. Malah hosting konperénsi virtual bakal ngarugikeun lingkungan; kumaha oge, jumlahna bakal jauh kirang.

Numutkeun ka Diréktur Kelestarian di MeetGreen, Eric Wallinger, "Acara dumasar pusat konvénsi ageung ngalaporkeun jilid limbah langkung luhur 500,000 pon salami periode 5-6 dinten sacara rutin." Nalika urang mikirkeun frekuensi kajadian sacara langsung sareng jumlah limbah acara anu dihasilkeun sacara rutin (utamina dina acara anu henteu ngémutan kelestarian), urang tiasa ningali kumaha tiasa ngarusak industri acara.

Ningali angka-angka ieu, urang tiasa ningali kumaha pangaruhna hiji kajadian:

  • Hadirin konperénsi has ngahasilkeun 1.89 kg limbah anu dibuang per dinten, 1.16 kg diantarana nyaéta TPA, sareng 176.67 kg émisi CO2e per dinten.
  • Kira-kira 41% sampah has dina hiji acara nyaéta TPA. Ngan 35% tiasa didaur deui. 3% disumbangkeun, sareng 21% organik.
  • Perjalanan udara nyumbang paling jauh (70%) tapak suku karbon tina sagala aspek kahadiran acara.

Pikeun ngadukung nomer ieu, panilitian ti mimiti taun 2000an nyatakeun yén perjalanan mangrupikeun bentuk anu paling dominan tina dampak lingkungan anu tiasa kaalaman ku konperénsi internasional. Rata-rata 1,000 acara di-jalma ngahasilkeun sakitar 530 métrik ton émisi CO2e kusabab jumlah rata-rata perjalanan udara, panggunaan énergi, sareng kaleuwihan katuangan anu dianggo ku unggal jalma. Kusabab kitu, kajadian kedah nyandak léngkah-léngkah pikeun ngirangan limbah anu dihasilkeun dina acara fisik sareng ngirangan perjalanan udara.

Kelestarian dina hal dampak lingkungan dipikaterang, tapi kelestarian ogé ngarujuk kana nilai komérsial sareng produktif tina kajadian éta, anu mangaruhan pangaruh sosial sareng ékonomi.

Kumaha Ngarobih Konperénsi Maya atanapi Hibrid anjeun Kana Anu Berkelanjutan

Kelestarian kalolobaan ngalibatkeun ngirangan jumlah limbah anu dihasilkeun tina acara. Naha ieu limbah dina bentuk fisik atanapi limbah sapertos kaluaran karbon, aya sababaraha cara kajadian tiasa nyumbang kana metode anu langkung sadar bumi.

Léngkah anu gampang dilakukeun nalika hosting konperénsi maya atanapi acara hibrida kalebet:

  • Nyayogikeun pilihan virtual atanapi hibrid pikeun hadirin
  • Milih lokasi caket pamilon pikeun ngirangan waktos perjalanan (paling henteu perjalanan mobil)
  • Milih tempat sareng hotél kalayan program réduksi émisi, kalebet ngagaleuh énergi héjo
  • Nyayogikeun insentif ka hadirin anu angkat
  • Ngaleungitkeun angkutan darat sareng lingkungan acara anu tiasa dijalankeun

Ogé, etang tapak suku karbon acara anjeun ngarah anjeun tiasa ningali pangaruh poténsial acara anjeun sareng kumaha gampangna insentif ngaleutikan pangaruh ieu.

1. Kumaha Milih Tempat pikeun Konperénsi Maya sareng Hybrid Berkelanjutan

Kamampuh janten langkung ramah lingkungan umumna bakal gumantung kana kamampuan tempat. Ngagaduhan pilihan tempat anu kawatesanan tiasa ngajantenkeun kelestarian sesah. Upami ieu masalahna, sareng tempat éta henteu tiasa pencét standar anu tangtu, anjeun kedah nyobian ngimbangan ieu ku fokus kana sababaraha barang sanés dina daptar ieu.

Ieu sababaraha hal anu kedah diperhatoskeun nalika milari tempat anu pas:

  • Pilarian terang upami vendor konferensi maya atanapi hibrida anjeun nganut ISO 20121 jeung ISO 14001, anu mangrupikeun standar industri pikeun prakték pangsaéna anu berkelanjutan. Upami tempat pamer janten sustainable atanapi ramah lingkungan, aranjeunna kedah nunjukkeun buktina yén aranjeunna nuturkeun sistem manajemen anu sustainable.
  • Tingali pikeun transparansi dina ngalaporkeun sareng laporan kapungkur ngeunaan acara host. Laporan ieu kedah saluyu sareng prakték ngalaporkeun utama, sapertos Global Reporting Initiative, atanapi panginten tiasa dibuktikeun dina laporan tapak suku tunggal.
  • Tingali naha tempat éta damel sareng ahli strategi operasional pikeun ningkatkeun dampak lingkungan tempat ku kolaborasi sareng manajer gedong sareng insinyur.
  • Tempat pikeun konperénsi hibrid ogé kedah fokus kana tanggung jawab sosial, kalebet kasempetan pikeun palayanan, papacangan masarakat, sareng dermawan.
  • Langkung tanggung jawab panginten muncul ku sertifikasi mandiri pikeun héjo. Sértipikat sapertos standar LEED atanapi Green Key hartosna yén pihak katilu parantos ditaksir operasi gedong sareng satuju yén aranjeunna ngajalankeun épisién.
  • Identipikasi upami tempat acara hibrida mangrupikeun bagian tina upaya keberlanjutan sapertos énergi anu terbarukan. Anjeun bahkan tiasa dugi ka ningali ka pemangku kepentingan utama perusahaan pikeun nangtoskeun kamungkinan héjo dina waktos anu payun. Ieu penting pisan upami anjeun milarian hubungan bisnis jangka panjang sareng aranjeunna.

2. Ningkatkeun Fokus 'Kelestarian'

Komo upami anjeun gaduh kendali terbatas kana fokus lingkungan tempat konperénsi anjeun, anjeun tiasa ngamajukeun arah acara khusus. Upami tempat anjeun ngamungkinkeun panggunaan éksternal produk, anggap nganggo deui jati, alat kelengkapan, atanapi alat tina padagang sateuacanna, kompos, sareng nyumbang limbah nol dina cara anu sami sareng Glasgow 2014 Commonwealth Games.

Nalika Glasgow ngagaduhan manpaat pikeun damel sareng mitra panata Olimpiade, sareng kamampuan nganggo deui barang-barang tina acara sateuacana, anjeun masih tiasa mertimbangkeun ngamajukeun acara éta salaku Zero Waste Event sareng ngajantenkeun langkung seueur organisasi pikeun ngabantosan.

Ideu anu sanés nyaéta CIBJO, anu janten acara munggaran dina industri perhiasan anu nétral karbon. CIBJO mésér kiridit karbon pikeun ngimbangan jumlah émisi gas rumah kaca anu aya hubunganana sareng kongrésna. Artos éta teras disumbangkeun pikeun proyék-proyék sapertos peternakan angin sareng sistem candak metana pikeun ngirangan émisi karbon kapayunna. Kusabab sabagian penjualan nyumbang kana sumbangan ieu, hadirin ngaraos raoseun ngeunaan sumbanganna, naekeun penjualan. Anjeun tiasa berpotensi nawiskeun insentif pajak kanggo beuli tikét ogé.

Pertimbangkeun ngajukeun ideu ieu sareng tempat anjeun atanapi sumber padagang luar pikeun ngabantosan ngajantenkeun ieu kanyataan.

3. Mitra sareng Prakarsa Lokal pikeun Hosting Konperénsi Virtual atanapi Hybrid Berkelanjutan

Upami tempat anjeun ngamungkinkeun pelayan luar, pertimbangkeun ngasilkeun pelayan lokal pikeun ngadukung patani lokal sareng ngirangan gas rumah kaca anu ngaluarkeun transportasi cai.

Nalika ngayakeun konperénsi hibrid, anjeun ogé badé kersa pasangan sareng pusat komunitas lokal anu ngamajukeun pangirangan limbah sésana. Sababaraha pelayan atanapi inisiatif komunitas lokal gaduh koneksi ieu sayogi. Kituna, anu anjeun kedah lakukeun nyaéta sumber ka jalma-jalma ieu.

Upami tempat anjeun hoyong pipilueun, bejakeun ka aranjeunna yén anjeun ngan ukur resep kana program dahareun héjo atanapi program anu ngadukung nyumbangkeun tuangeun tambahan, piring kompos, ngaminimalkeun limbah cai, nganggo alat makan anu tiasa diompost, didaur, atanapi didaur ulang, sareng kompos pangan. Kami ngarékoméndasikeun pisan pikeun damel sareng salah sahiji organisasi ieu sareng ngimbangan harga pikeun tempat sponsor. Salaku kelestarian bakal janten fokus utama usaha pamasaran anjeun, ieu bakal mayar kanggo pasangan.

4. Digitize Dimana Lumaku

Hosting konperénsi virtual mangrupikeun salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun ngirangan tapak suku karbon acara anjeun. Upami anjeun henteu tiasa sumping hibrida, pastikeun pikeun didigitalkeun dimana anjeun tiasa. Nalika hosting konperénsi virtual, anjeun bakal nyetak langkung kirang paket pendaptaran, tikét, buklet, bahkan panginten tiasa ngirangan plastik dina nametag.

Kalénder sareng abstrak sadaya rapat anjeun tiasa sayogi dina aplikasi sélulér anjeun ngalangkungan platform acara hosting. Anjeun tiasa ogé ngamajukeun panggunaan alat sélulér ku cara nempatkeun kios muatan (titik patepang-sareng-salam anu hadé) sapanjang tempat konperénsi.

5. Motong Plastik

Upami anjeun nganggo bahan palastik pikeun salah sahiji bahan pamasaran anjeun, maka anjeun kedah mastikeun yén plastik ieu didaur ulang. Upami henteu, anjeun kedah sumber anu sanés pikeun barang ieu. Milarian produk anu disatujuan didaur ku TerraCycle atanapi tiasa komitmen kana program daur ulang lokal.

Plastik anu dianggo ku acara anjeun (sareng sanés tuang) kedah diwanohkeun ka pemirsa salaku didaur deui. Ménta yén pamiarsa acara anjeun leupaskeun barang anu tiasa didaur dina tong sampah di akhir konperénsi atanapi pasang polong daur ulang atanapi kaléng tempat sampah di tempat anu lengkep.

6. Kajadian Fisik Kana Puncak Anu Langkung ageung

Kusabab perjalanan nyumbang pisan kana pangaruh acara anjeun, pikirkeun kumaha anjeun tiasa ngirangan perjalanan. Hybridizing atanapi badé ngayakeun konperénsi virtual mangrupikeun salah sahiji cara, tapi sakumaha anu parantos kami sebatkeun tadi, ieu henteu mungkin dimungkinkeun.

Pertimbangkeun hosting sababaraha acara anu langkung saé sapanjang taun sareng alih-alih ngalihkeun fokus anjeun ka hiji gempungan utama. Ku hosting gempungan utama, anjeun sigana bakal ngagaduhan minat deui ti jalma-jalma anu ngagaduhan nami ageung, sareng anjeun panginten bakal ningali parobih anu langkung saé! Puncak puncak anu hadé pikeun jaringan sareng ngadamel koneksi. Ogé, aranjeunna bakal ngijinkeun langkung seueur waktos pikeun perusahaan jarak jauh atanapi industri pikeun nyumponan.

Hosting Konférénsi Virtual atanapi Hybrid Berkelanjutan di 2021

Hosting konperénsi virtual di 2021 panginten langkung gampil, nunjukkeun yén kaseueuran acara bakal kajantenan online atanapi dina format hibrid. Nanging, upami anjeun ngayakeun konferensi di-jalma taun ayeuna, anjeun panginten tiasa nangtang pikeun ngamankeun padagang berkelanjutan dina waktos anu singget.

Upami anjeun milarian pikeun ngayakeun konperénsi maya anu berkelanjutan di 2021, laksanakeun prakték anu pangsaéna sacara bertambah sahingga anjeun tiasa ngirangan galur tina héjo pinuh.

Tujuan Pangembangan Berkelanjutan PBB mangrupikeun tempat anu hadé pikeun ngamimitian nalika ngémutan saha, naon, sareng kumaha kira-kira naon anu tiasa dijantenkeun sustainable.

Sadayana 17 tujuan sareng léngkah anu tiasa dipilampah tiasa dilaksanakeun nalika nyiptakeun konperénsi hibrida. Ieu sababaraha hal bade difokuskeun:

  • Sumbangkeun naon anu anjeun henteu anggo
  • Runtah kirang sareng ngadukung patani lokal
  • Nyingkahan miceun cai
  • Anggo ukur alat-alat anu hemat énergi sareng lampu bohlam
  • Ngadukung anu dipinggirkeun sareng dirugikeun
  • Sapédah, leumpang, atanapi nganggo transportasi umum
  • Daur mulang kertas, plastik, gelas, sareng aluminium
  • Difokuskeun kana aksi iklim
  • Nyingkahan kantong plastik pikeun ngajaga sagara tetep bersih
  • Melak tangkal sareng ngabantosan ngajaga lingkungan
  • Ngadegkeun hak HAM
  • Lobi pikeun pangwangunan lokal sareng pembiayaan (kemitraan)

Henteu unggal acara tiasa museur kana sadaya tujuan atanapi barang-barang anu tiasa ditindak anu ditetepkeun di luhur sareng ku PBB; tapi, aranjeunna tiasa dilaksanakeun dina hiji kajadian kalayan cara anu layak pikeun ngamajukeun tujuan-tujuan sustainable ieu.

Pilarian janten host konferensi maya atanapi hibrida anjeun salajengna? Ngahubungan dinten ayeuna sareng diajar ngeunaan pemenang penghargaan urang sadayana-dina-hiji platform virtual solusi anu tiasa ngabantosan anjeun skala usaha brand anjeun.

 

kajadian anu mekar. Entong sono ketukan.

Ngadaptarkeun buletin kami pikeun nampi beja panganyarna, strategi, taktik, ideu, pembaruan produk sareng seueur deui.